Kuurojen ja sokeain koulu on perinteikäs KSOLLI ry:n lehti. Tänä vuonna (2024) ilmestyy lehden 133. vuosikerta. Lehti on julkaistu vuodesta 2006 lähtien verkkolehtenä. Keväällä 2019 lehti siirtyi blogialustalle.

Lehden edeltäjä on Suomen aistivialliskoulujen lehti (Tidskrift för abnormskolorna i Finland) on vuonna 1892 perustettu Suomen Aistivialliskoulujen opettajaliiton julkaisema lehti. Vuonna 1931 sen nimeksi tuli Kuuromykkäin- ja sokeainkoulu, ja nykyisin lehden nimi on Kuurojen ja sokeain koulu. Sen nimikkeitä ovat olleet myös Suomen aistivialliskoululehti ja Aistivialliskoululehti. Lehden julkaisija on ollut vuodesta 1993 Kuurojen ja sokeain opettajain liitto nykyiseltä nimeltään KSOLLI ry.

KSOLLI löytyy myös Facebookista.

Tervetuloa lukemaan uusinta Kuurojen ja sokeain koulu -lehteä!

perjantai 7. toukokuuta 2021

 Oi niitä aikoja?

Eletään kevättalvea vuonna 2015, ja on aika laatia toisen asteen opiskelu- ja kuntoutumissuunnitelmia peruskoulun päättäville oppilaille. Suuntaan autoni keulan kohti Pohjois-Savoa, josta matkani on määrä jatkua Pohjois-Karjalan kautta Etelä-Savoon ja sieltä takaisin Keski-Suomeen. Edessä on 600 km:n edestä siirtymiä ja neljä palaveria kahden päivän sisällä. Takanakin on melkoinen työrupeama, kun olen esitäyttänyt oppilaiden toisen asteen suunnitelmat sekä suunnitellut ajoreittejä ja sopinut aikatauluja huoltajien, opettajien ja kuntoutusohjaajien kanssa - unohtamatta hotellin varaamista ja M2:n täyttämistä. Esimieheni/henkilöni Juha Lahti on kyllä puhunut etäpalveluiden tarjoamisesta, mutta niiden käytännön toteuttamiseen liittyy liian paljon kysymysmerkkejä. On siis lähdettävä tien päälle.

Eletään kevättalvea vuonna 2021. Valmistaudun Teams-palaveriin, johon olen lähettänyt etukäteen kutsun kaikille osallistujille. Ennen palaverin alkua ehdin käymään syömässä oman koulun ruokalassa, minkä jälkeen siirryn varaamaani työhuoneeseen. Aikataulujen sopiminen oli huomattavasti helpompaa, kun käyntejä ei tarvinnut ketjuttaa. Aikaa ei kulunut myöskään ajoreittien suunnitteluun, hotellin varaamiseen eikä M2:n täyttämiseen. Vuonna 2015 uusista ystävistämme, Ashasta ja Tiplasta, ei ollut vielä tietoakaan, mutta jotenkin minusta tuntuu siltä, että tänä keväänä pääsen näiden toisen asteen palaverien suhteen helpommalla kuin kuusi vuotta sitten.

Mika Minkkinen, ohjaava opettaja, Valteri Onerva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti